top of page
Writer's pictureMooduliparadiis | Moodulmajad

Krundi ostmisel ära tee neid vigu!

Updated: Apr 9

Maatüki ostmine on kodu rajamisel esimene samm. See on oluline otsus, mis võib mõjutada sinu elu aastakümneteks. Enne krundi ostmist on oluline teha põhjalik eeltöö, et vältida ebameeldivaid üllatusi tulevikus.


Osta krunt kevadel või sügisel


Kui võimalik, tuleks krunt osta kevadel või sügisel, sest siis on näha, kas krundil on probleeme vee ärajuhtimisega.



Labidas kivise põllu mullas


Kui krunti ostma lähed, võta labidas kaasa


Kui võimalik, võta krunti vaatama minnes labidas kaasa ja kaeva sinna 1–1,5 m sügavune auk. See annab veidi informatsiooni, kas tegemist on liiv-, savi-, moreen- või turbapinnasega.


Tee kindlaks kommunikatsioonide olemasolu


Kui ostad krunti, siis tuleks kindlasti välja uurida, millistel tingimustel saab liituda kommunikatsioonidega. Linnast väljas peab mõtlema reovee ärajuhtimise lahendusele. Kindlaks tuleb teha, kuidas krundile elektri saab ja see, kust saadakse vett.


Kontrolli, kas krunt on ehitusõigusega


Kontrolli, kas krunt on ehitusõigusega. Kui krundil on kehtiv detailplaneering, siis on teada, milliseid hooneid ja rajatisi sinna ehitada võib.


Kontrolli, kas krunt on koormatud


Kontrolli, kas krunt on koormatud. Koormaks võib olla näiteks servituut, mis annab naabrile õiguse kasutada sinu krunti teatud viisil. Samuti soovitame üle vaadata kitsendused ja nende mõjualad Maa-ameti kitsenduste kaardilt.


Maatüki ostmine on oluline otsus, mis tuleb põhjalikult läbi mõelda. Enne ostu tuleks uurida, millised probleemid võivad sellega kaasneda. Lihtsad nipid, mis aitavad säästa aega, raha ja närve.

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page